Categorie: Activiteiten

Bijeenkomst Somalische gemeenschap in Antwerpen

Op zaterdag 25 augustus 2018 organiseerde de Somalische Vereniging Culturele Integratie België (SV-CIBO vzw) in het kader van het door hen ontwikkelde project: ’Voorkomen van radicalisering bij Afrikaanse jongeren in Antwerpen’ een barbecue bijeenkomst. Doel van de bijeenkomst was om door middel van een barbecue ouders en jongeren bij elkaar te brengen en met elkaar te verbinden.

Het voorkomen van isolement en het verstrekken van geestelijke gezondheidszorg

De SV-CIBO vzw is een zelforganisatie voor en door Somalische vluchtelingen en andere nieuwkomers. De vereniging werd in de zomer van 2014 opgericht in een periode waarin er veel Somalische vluchtelingen naar België gekomen zijn. Door het grote culturele verschil konden die vluchtelingen moeilijk hun weg vinden in de Belgische maatschappij. Dit was meteen één van de belangrijkste redenen voor…

Verslag kennismakingsdag

Op zaterdag 20 december 2014 zakten vanaf 10 uur een 70-tal mensen uit de Somalische gemeenschap in België en Nederland af naar Bredene om er de startdag van SV-CIBO bij te wonen. Bij een kop koffie of een frisdrank werden zij in het Staf Versluyscentrum verwelkomd door voorzitter Ahmed Awed Abase en woordvoerder Hugo Neirynck.